Probleem op deze pagina?

Nieuws

Oproep voor nieuwe onderzoeksprojecten 2015

Bedrijven, hogescholen en universiteiten, organisaties, sectorfederaties… die hun kennis en vaardigheden willen verhogen op het vlak van designgedreven product- en dienstontwikkeling kunnen een beroep doen op de IWT-middelen van Flanders Inshape.

Van nu tot eind september kun je ons voorstellen voor nieuwe onderzoeksprojecten sturen. Die bespreken we dan samen om te zien of er effectief een onderzoekproject kan ingediend worden. Laat de voorstellen maar komen!


WE FOR WORK: de nieuwe Sociale InnovatieLabs van iDROPS

WE FOR WORK, dat is de vlag waaronder iDROPS dit najaar opnieuw Sociale InnovatieLabs organiseert. Na enkele boeiende trajecten in 2012 en 2013 ligt de focus deze keer op het thema jongerenwerkloosheid.

Jong, op zoek naar (ander) werk, met of zonder diploma? Of ben je gebeten door websites, apps en de nieuwste digitale ontwikkelingen? Op zoek naar hoe je als organisatie ook jongeren en creativiteit een kans kan geven? Of vind je het gewoon heel erg boeiend om innoverende projecten te bedenken...


Verslag 12th Open and User Innovation Workshop - Harvard Business School Boston

Eind juli vond de 12th Open and User Innovation Workshop plaats aan de Harvard Business School in Boston. Maka De Lameillieure gaf er een korte presentatie van het onderzoeksproject Systematic Lead User Identification: Industrial Case Study Framework van KULeuven en Flanders Inshape.

Lees hier het verslag van de workshop, met verwijzingen naar interessante papers, observaties en uitdagingen in het domein van open & user innovation.


InnovAGE is op zoek naar innovatieve producten, processen of diensten in de ouderenzorg!

Op 9/10/2014 krijgt u de kans om uw innovatie voor te stellen aan het diverse partnerschap van InnovAGE. InnovAGE is de zorgproeftuin van ​regio Leuven en is constant op zoek naar het samenbrengen van zorgpartners en ondernemingen om nieuwe innovatieve producten of processen uit te testen en te vermarkten.

Heeft uw bedrijf een concreet product of proces en bent u op zoek naar mogelijkheden in de ouderenzorg? Kom uw innovatie voorstellen op onze gebruikerscommissie, krijg direct feedback...


Een frisse aanpak voor nieuwe creatieve opdrachten

Heeft jouw bedrijf of organisatie een opdracht voor een creatieve ondernemer? Wat zou je ervan denken om eens de kans te geven aan een multidisciplinair team van startende creatieve ondernemers om je opdracht aan te pakken?

De teams krijgen professionele coaching vanuit het project CreaLINK en jij krijgt een boost aan creativiteit en een vernieuwende aanpak voor je opdracht.

Een frisse aanpak voor nieuwe creatieve opdrachten geschreven door Marianne Verkest in Nieuws & inspiratie.

Tags:...


Design Platform Vlaanderen - Call for clips

Design Platform Vlaanderen maakt naar aanleiding van Interieur 2014 een filmpje om design uit Vlaanderen op binnen- en buitenlandse activiteiten te promoten.

Designers, heb je een of meerdere producten, concepten of services die je in een filmpje zonder geluid van maximum 7 seconden kan tonen?  Maak dan snel een Vine filmpje en stuur het voor 5 september in. Supergoede inzendingen worden geselecteerd voor montage in het compilatiefilmpje van Design Platform Vlaanderen. Zorg dus dat jouw bijdrage...


'B-and-BEE' klaar om de festivalterreinen te veroveren

Festivalgangers ruilen tegenwoordig maar wat graag hun tentje voor een comfortabele slaapplaats die tegelijk een extra ervaring biedt. B-AND-BEE is een mobiel, modulair en stapelbaar slaapcellensysteem dat zorgt voor die unieke totaalervaring op een theater- of muziekfestival. Een fijne samenwerking tussen diverse ontwerpers en bureaus leidde tot dit nieuwe concept dat voor het eerst op de Gentse Feesten werd uitgetest.


Eerste oproep voor projectvoorstellen ITEA3 (EUREKA) en PO preparation days in Amsterdam

logo itea3

Op 23 september 2014 zal de eerste oproep voor projectvoorstellen voor het EUREKA-cluster programma ITEA 3 gelanceerd worden. Deze oproep wordt samen gelanceerd met de ITEA Project Outline (PO) Preparation Days die zullen plaatsvinden in Amsterdam.

In de Project Outline (PO) fase, en tijdens deze voorbereidingsdagen, worden eerst geschikte partners gezocht voor bestaande en nieuwe projectideeën. Gebruik makend van de feedback (wetenschappelijk en projectmatig) van het Technisch Comité van de...


22/07/2014 11:51 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Vacature stafmedewerker online communicatie m/v

IWT

Het IWT concretiseert het innovatiebeleid van de Vlaamse regering. Dit gebeurt door financiering, adviesverlening en informatieverstrekking. Het IWT beheert jaarlijks zo’n 300 miljoen euro met een personeelsbestand van 125 medewerkers.Momenteel zijn we op zoek naar een stafmedewerker online communicatie (m/v).Wat houdt deze job in?Met je vlotte pen schrijf je teksten voor off-en online communicatie die ondernemingen aanzetten tot meer, beter en slimmer innoveren. Door je toegankelijke en heldere
18/07/2014 15:30 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

De vijfde oproep voor projectaanvragen VIS-trajecten is opengesteld.

IWT

De vijfde oproep voor projectaanvragen VIS-trajecten is opengesteld.De uiterste indiendatum is 27 november 2014 (12 uur).De oproep staat open voor alle sectoren met uitzondering van de primaire land- en tuinbouwsector. 

De kenmerken van het programma zijn beschreven in de handleiding VIS-trajecten en er is een template voor de opmaak van een projectaanvraag en -begroting voorzien.

Het IWT organiseert op 5 en 26 september 2014 een infosessie voor de geïnteresseerde projectaanvragers. Er...


18/07/2014 15:12 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

123456... 79