Probleem op deze pagina?

Nieuws

Lunchsessie: Finding lead users who innovate - yes you can!

Ontdek hoe lead users een voordeel kunnen betekenen voor jouw bedrijf!

Sommige gebruikers hebben zeer innovatieve ideeën die voor bedrijven interessant kunnen zijn. Maar hoe kun je als bedrijf die zogenaamde 'lead users' ontdekken? KU Leuven en Flanders Inshape hebben een onderzoeksproject opgezet om op een snelle en efficiënte manier wereldwijd lead users op te sporen via sociale media.

Op 26 september nodigen we je graag uit voor een lunchsessie in KU Leuven waar we de systematische aanpak...


Geef de volgende AAL oproep mee vorm


Een nieuwe toekomst voor IWT en Agentschap Ondernemen

IWT

De voorbije zomer werd het nieuwe Regeerakkoord van de Vlaamse Regering 2014-2019 bekend gemaakt. Ondernemen en innovatie vormen daarin een belangrijke prioriteit. Met een hertekening van de Vlaamse Overheid, o.a. een fusie van het IWT en het Agentschap Ondernemen, wil men ondernemers en overheidsbeleid sterker met elkaar verbinden. De oprichting van het nieuw agentschap moet innovatie en ondernemerschap nog meer en beter stimuleren door minder en eenvoudigere structuren en instrumenten met snellere
05/09/2014 17:15 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Van innovatievoortraject tot goedgekeurd dossier

Machinebouw, robotica en industriële herstellingen, voor de algemene en specifiek de voedingsindustrie, zijn de kernactiviteiten van het bedrijf Dewilde Engineering. Het Ieperse bedrijf heeft de afgelopen jaren stap per stap gewerkt aan hun innovatiematuriteit.

Eind 2011 kwam Dewilde Engineering voor het eerst in contact met het Innovatiecentrum. Het bedrijf deed beroep op verschillende diensten van het innovatiecentrum:

  • De “Innovatieaudit” voedde de gedrevenheid om op innovatief...

Zwitsers-Belgische oproep voor projectvoorstellen in EUREKA

logo EUREKA

Zwitserland en België zijn lidstaten van het EUREKA-netwerk, en lanceren nu een bilaterale oproep tot voorstellen voor industriële R&D projecten.De oproep wordt gezamenlijk georganiseerd door het SERI in Zwitserland, en aan Belgische zijde door SPW-DG06 in het Waals Gewest, INNOVIRIS in het Brussels Gewest en het IWT in het Vlaams Gewest.

De financiering van de partners in een goedgekeurd project gebeurd op een gedecentraliseerde wijze, d.w.z. volgens de criteria van het lokaal bevoegd agentschap....


04/09/2014 22:05 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Oproep Stichting Leuven.Inc Prijs 2014

Innovatieve projecten die bijdragen tot stimuleren van competitief en/of sociaal ondernemerschap.

Net zoals vorige editie in 2012, wenst de Stichting Leuven.Inc stimulerende voorbeelden van innovatief en duurzaam ondernemerschap te belonen met de “Laureaat van de Stichting Leuven.Inc” titel.  Hoofddoel van de Stichting is het bekronen van projecten die op innovatieve wijze de maatschappelijke impact van ondernemerschap kunnen vergroten en deze projecten verder ondersteunen.

De ‘Stichting...


Vacature voor een projectmedewerker

Voor het onderzoeksproject I-Tex, productontwikkeling voor e-commerce in textielbedrijven, is Flanders Inshape op zoek naar een deeltijdse gemotiveerde projectmedewerker.

Ben je 1,5 dag/week vrij om in een boeiend project mee te werken? Check snel de vacature en solliciteer voor 15 september.


Deadline voor indiening van projectvoorstellen eerste oproep ITEA3 (EUREKA)

logo ITEA3

Op 23 september 2014 zal de eerste oproep voor projectvoorstellen voor het EUREKA-cluster programma ITEA 3 gelanceerd worden.

Uiterste indiendatum voor Vlaamse projectvoorstellen die binnen het kader van deze oproep passen, is vrijdag 27.02.2015.

Het indienen van deze projectvoorstellen dient te gebeuren volgens de algemene onderrichtingen voor het indienen van projecten bij het IWT (O&O-bedrijfsproject of kmo-innovatieproject) waarbij de bijdragen van alle betrokken Vlaamse partners in één...


02/09/2014 14:57 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Oproep voor nieuwe onderzoeksprojecten 2015

Bedrijven, hogescholen en universiteiten, organisaties, sectorfederaties… die hun kennis en vaardigheden willen verhogen op het vlak van designgedreven product- en dienstontwikkeling kunnen een beroep doen op de IWT-middelen van Flanders Inshape.

Van nu tot eind september kun je ons voorstellen voor nieuwe onderzoeksprojecten sturen. Die bespreken we dan samen om te zien of er effectief een onderzoekproject kan ingediend worden. Laat de voorstellen maar komen!


WE FOR WORK: de nieuwe Sociale InnovatieLabs van iDROPS

WE FOR WORK, dat is de vlag waaronder iDROPS dit najaar opnieuw Sociale InnovatieLabs organiseert. Na enkele boeiende trajecten in 2012 en 2013 ligt de focus deze keer op het thema jongerenwerkloosheid.

Jong, op zoek naar (ander) werk, met of zonder diploma? Of ben je gebeten door websites, apps en de nieuwste digitale ontwikkelingen? Op zoek naar hoe je als organisatie ook jongeren en creativiteit een kans kan geven? Of vind je het gewoon heel erg boeiend om innoverende projecten te bedenken...


123456... 80