Probleem op deze pagina?

Nieuws

TETRA-programma 2008-2013 doorgelicht

IWT

Jaarlijks lanceert het IWT een oproep voor TETRA, waarbij circa 8 miljoen euro per oproep beschikbaar is voor projectvoorstellen. Het TETRA-programma wil de innovatiecapaciteit van Vlaamse kennisinstellingen, bedrijven (in het bijzonder kmo’s) en social profit organisaties verhogen.

Via TETRA-trajecten wordt wetenschappelijke kennis omgezet naar concrete, bruikbare concepten en innovatieve toepassingen. De resultaten zijn dus gericht op economische valorisatie. Zo wordt de kennisbasis van hogescholen...


19/12/2014 09:06 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Selectie TGO-oproep 2014

IWT

Om het lange ontwikkelingstraject, het lage slaagpercentage en de stijgende kosten het hoofd te kunnen blijven bieden, dient preklinische en klinische geneesmiddelenontwikkeling een enorme transformatie te ondergaan. Het TGO-programma, dat in 2014 voor een tweede maal werd gelanceerd, beoogt hieraan bij te dragen.

Het doel van dit programma is om intensieve samenwerkingen tussen bedrijven, kennisinstellingen en klinische centra rond translationeel onderzoek in Vlaanderen te stimuleren, met het...


18/12/2014 21:00 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Resultaten oproep en nieuwe lancering Innovatiemandaten

IWT

Het stelsel van de Innovatiemandaten (IM) is een steuninstrument voor postdoctorale onderzoekers die verder basisonderzoek willen uitvoeren in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, met het oog op een transfer van resultaten naar hetzij een bestaand bedrijf, hetzij een nieuw op te richten spin-off bedrijf met een industriële activiteit in Vlaanderen.

Op 8 september 2014 werden 26 IM-aanvragen ingediend, waarvan 11 aanvragen gericht op de voorbereiding van de oprichting van een spin-off bedrijf...


18/12/2014 20:57 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Resultaten tweede oproep 2014 en nieuwe lancering Baekeland-mandaten

IWT

Baekeland-mandaten hebben tot doel onderzoekers de kans te geven een doctoraatsproject uit te voeren in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. De mobiliteit van de onderzoeker tussen de academische en bedrijfswereld wordt aangemoedigd.

Op 8 september 2014 werd de tweede oproep van dit jaar afgesloten en werden 27 Baekeland-aanvragen ingediend. 26 kandidaten werden uitgenodigd voor een interactieve discussie met experten. Dertien Baekeland-projectaanvragen werden positief gerangschikt en komen...


18/12/2014 20:56 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Bedankt voor 2014 en het allerbeste voor 2015!

Hartelijk dank aan iedereen die enthousiast deelnam aan onze opleidingen, workshops, infosessies, netwerken of conferenties! Bedankt voor je samenwerking met Flanders Inshape en voor het vertrouwen dat je in ons stelt. We hopen dat je geïnspireerd raakte om nog beter designgedreven te ondernemen, te innoveren en te ontwerpen. We kijken terug op een geslaagd 2014 met boeiende innovatietrajecten, opleidingen en heel wat nieuwe onderzoeksprojecten.

We wensen je alle succes toe voor 2015 en kijken...


Nieuwe tetra oproep: Heb je nog nood aan bedrijven?

Naar aanleiding van de oproep van TETRA-projecten (deadline indiening 10/02/’15) wil het Innovatiecentrum aanvragende onderzoeksgroepen ondersteunen bij het zoeken naar bedrijven voor de gebruikersgroep. Hiervoor verwachten we 1 A4’tje voor 12/01/’15 met volgende informatie:

  • Titel van het project
  • Doelstellingen (Korte omschrijving van het project + Welke resultaten kan de gebruikersgroep op het einde van het project verwachten)
  • Onderzoekspartners
  • Doelgroep gebruikersgroep...

Lancering oproep projectvoorstellen SOLAR-ERA.NET

logo solar era-net

Een nieuwe oproep is gelanceerd binnen het SOLAR-ERA.NET rond het thema “Solar Electricity for the Implementation of the Solar Europe Industry Initiative”. Het IWT neemt deel aan het luik “photovoltaics” (PV) van de oproep.

Thema’s die aan bod komen zijn:

  • Innovative processes for inorganic thin-film cells & modules
  • Dedicated modules for BIPV design and manufacturing
  • Grid integration and large-scale deployment of PV
  • High-efficiency PV modules based on next generation...

18/12/2014 09:28 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Lijst met toegekende doctoraatsbeurzen 1ste termijn oproep 2014-2015 online!

IWT

Op 12 september 2014 werden 778 aanvragen voor een doctoraatsbeurs ontvangen. Hiervan waren een aantal dossiers niet-ontvankelijk en hebben een aantal aanvragers zich teruggetrokken, voordat de colleges werden samengesteld. 769 dossiers werden meegenomen in de evaluatiecyclus.Van deze 769 aanvragers die uitgenodigd werden hun aanvraag te verdedigen, hebben 14 zich teruggetrokken vóór het mondelinge college plaatsvond. Er bleven aldus 755 (789 in 2013) kandidaten over. De kandidaten werden in
17/12/2014 15:30 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Service Design bij Unizo OndernemersForum in heel Vlaanderen

Versla je concurrenten met je dienstverlening! Tijdens een Unizo OndernemersForum leer je van elkaar, van een peter of meter en van experten. Het resultaat? Meer expertise, meer ervaring, meer klanten. Flanders Inshape leert je hoe je beter kunt scoren dan je concurrenten door je dienstverlening een boost te geven.

Heb je groeiambities voor jouw bedrijf? Dan zijn deze sessies echt iets voor jou. In elke provincie in Vlaanderen is er een reeks, je vindt er dus vast een in jouw regio.

 

...

Belgisch strandspeelgoed wint prestigieuze Europese designaward

Het Gentse Quut kreeg onlangs de Design Management Europe Award in de categorie micro-ondernemingen toegekend. De DME-award beloont ondernemingen die design op een strategische manier in hun bedrijfsvoering integreren. Quut is erin geslaagd om op een erg korte termijn een sterk merk op te bouwen, dat met zijn unieke producten een leemte in de markt vult.

“We bewijzen hiermee dat design een echte hefboom voor groei kan betekenen.”, aldus Wim Van den Hende, mede-oprichter van Quut. “We...


123456... 86