Probleem op deze pagina?

Nieuws

Genomineerden IWT Awards 2015 bekendgemaakt

Logo IWT in de media

Op donderdag 26 maart 2015 zullen minister van innovatie Philippe Muyters en het IWT in het Vaudeville Theater in Brussel de IWT Innovatie Awards 2015 …

Bron : http://www.engineeringnet.be - publicatiedatum : 3 maart 2015


...

03/03/2015 14:09 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Promotiedag Duurzame Verlichting 2015

Studiedag met Technologiebeurs

Donderdag 26 maart 2015 - Sportoase Philipssite 3, 3000 Leuven - 9.30u tot 17.30u

in het kader van 'International Year of Light 2015 - IYL2015'

 

In 3 verschillende zalen organiseren we het seminar met lezingen rond alle actuele thema's in verlichting. In de grote Stella-Artois zaal vindt de minibeurs plaats met een dertig-tal standen. De organisatie is in handen van Groen Licht Vlaanderen (Laboratorium voor Lichttechnologie , KU Leuven Technologiecampus Gent) en...


Lancering eerste oproep 2015 voor ERA-NET DemoWind-projectvoorstellen

logo demowind

DemoWind heeft tot doel om industriële projecten te steunen waarbij een transnationaal demonstratieproject technologieën van Technology Readiness Level (TRL) 5-6 naar TRL 6-7 brengt. Het programma wil bestaande en nieuwe Europese offshore wind initiatieven verbinden, kennis uitwisselen en daarbij ook innovatieve technologieën die de globale kostprijs van windenergie verminderen sneller tot commercialisatie brengen.

De nieuwe ERA-NET DemoWind oproep 2015 is opengesteld.

De uiterste indiendatum...


24/02/2015 14:52 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Additive Design Challenge

Plan C en partners lanceren de Additive Design Challenge. Met de Challenge dagen ze denkers, designers en doeners uit om de kracht van 3D-printen te gebruiken voor een positieve impact op mens en planeet.


Call: iMinds Media Innovatie Programma (deadline 24 maart)

Het Media Innovatie Programma brengt slimme en innovatieve media-ideeën dichter bij de markt. Met technologische onderzoeksexpertise, projectbegeleiding en financiering krijg je alle kansen om jouw media-idee te ontwikkelen tot een veelbelovende Proof of Concept, en dit tijdens een traject van 6 tot 18 maanden. 

De deadline voor de eerste call is 24 maart. Bij goedkeuring kan je project starten op 1 augustus 2015, op eigen risico kan je al op 1 mei starten.

Het Media Innovatie Programma...


Design for Europe: hoe evolueert design in 2015?

Hoe evolueert design in Europa in 2015? Hoe kan design bijdragen tot economische groei en snellere innovatie in Europa? Camilla Buchanan van Design Council maakt een korte balans op voor Design for Europe, dat deel uitmaakt van het Actieplan voor Designgedreven Innovatie van de Europese Commissie.


Duurzame en veilige laadkraan

Van Bouwel ontwikkelde een kraan die 70% minder energie verbruikt dankzij het gebruik van elektromotoren en batterijen die tijdens het werken geen geluid, fijn stof of CO2 uitstoot geven. De nieuwe software maakt daarenboven de kranen duurzamer én veiliger.

 

Frank Van Bouwel houdt van uitdagingen. Met zijn bedrijf in onderhoud en herstellingen van laadkranen, haaksystemen van vrachtwagens en minikranen had hij al meer dan 25 jaar ervaring in de techniek en technologie van de kranenwereld....


Pfizer produceert levensreddend vaccin en zoekt 100 nieuwe medewerkers

Pfizer logo

In de nieuwe vaccinfabriek brengt Pfizer 13 actieve bestanddelen tegen pneumokokken samen tot één volledig serum, met de toevoeging van aluminiumfosfaat. Resultaat is een uniek “multi-vaccin" dat de immuniteit versterkt tegen een bacterie die hersenvliesontsteking en longontsteking veroorzaakt. Het vaccin wordt vooral gebruikt om pasgeboren baby's te beschermen.

De ontwikkeling van het Prevenar13-vaccin is het gevolg van een IWT O&O-bedrijfsproject, waarin een steriele lijn ontwikkeld werd...


12/02/2015 15:07 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Lancering vierde oproep 2015 voor M.ERA-NET-projectvoorstellen

logo M-era.Net

M-ERA.NET is een ERA-net-project dat tot doel heeft de samenwerking tussen Europese organisaties te stimuleren met als thema materialen en engineering. Dit ERA-net bouwt voort op de ervaring verworven in de eerdere ERA-netten MATERA (materialen en engineering) en MNT (micro-en nanotechnologie).

De nieuwe M-ERA.NET-oproep staat open. Aan deze oproep nemen 34 steunverlenende agentschappen uit 22 Europese landen deel en daarnaast ook Taiwan, Korea, Brazilië-Sao Paulo en Rusland. Er worden projectvoorstellen...


10/02/2015 12:24 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Wat kunnen marketeers van designers leren?

Recent kaapte een aantal grote bedrijven toonaangevende designers weg bij andere bedrijven of universiteiten om hen een sleutelpositie in de bedrijfsleiding aan te bieden. Wat kunnen die designers bijdragen dat marketeers of andere profielen niet kunnen?

CMO Australia lijst alvast vijf belangrijke elementen op.  Zo hoor je het ook eens van een ander.


123456... 89