Probleem op deze pagina?

Nieuws

Winnaars IWT Innovatie Awards 2015

logo IWT awards 2015

Gisterenavond 26 maart 2015 reikte het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) voor de 4de keer prijzen uit aan Vlaamse KMO's die succesvolle innovatieprojecten uitvoeren. Het VaudeVille Theater in Brussel ontving zo’n 200 beleidsmakers, ondernemers en academici met een hart voor innovatie. Een laudatio werd uitgesproken voor Prof. Paul Lagasse, die de IWT-voorzittersfakkel doorgeeft aan Ann Demeulemeester.

VRT-nieuwsanker Hanne Decoutere verzorgde de presentatie. De...


27/03/2015 10:35 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Zorgen voor de toekomst

De nood aan een aangepaste zorg in een digitale en technologische wereld is een bijna universeel fenomeen. Het wordt ook door trendwatchers opgepikt. Trendwatching.com geeft dit als nummer 1 trend mee na de SXSW conferentie in Texas vorige week: The Internet of Caring Things.

Iedereen heeft het tegenwoordig over ‘The Internet of Things’ maar daar liggen de meeste mensen niet wakker van. Wat willen ze wel graag omarmen? Producten en diensten die, al dan niet via het internet, actief voor...


Ecsel-Oproepen 2015 staan open!

logo ecsel

ECSEL Joint Undertaking is een joint undertaking onder Horizon2020 voor nano-elektronica, embedded software en smart systems. De (twee) oproepen 2015 staan open.

De uiterste indiendatum voor een pre-proposal is dinsdag 12 mei 2015 en een full proposal tegen dinsdag 8 september 2015.Er is een gezamenlijk subsidiebudget van € 290M (op Europees niveau) voorzien, gespreid over:

  • een oproep voor ‘onderzoeksprojecten’ (RIA) en;
  • een oproep voor ‘ontwikkelings- en pilootprojecten’...

26/03/2015 11:59 IWT Nieuws Eén reactie Meer...

Partners gezocht voor ERA-Net Smart Grids Plus

Het ERA-Net Smart Grids Plus is een initiatief van 20 Europese landen en regio’s. Het doel bestaat er in de meest geschikte technologieën, de meest geschikte marktstructuur en de beste aanvaarding door stakeholders en klanten met betrekking tot slimme netten te stimuleren.

Deze doelstelling past in de visie van Europa over slimme elektriciteitsnetten: elektriciteitsnetten die hernieuwbare energie en een flexibele klantenvraag integreren met productietechnologieën, om een elektriciteitsnet...


In beeld:projecten met belangrijke economische meerwaarde van Denis-Plants, SMO en Vetex

IWT Awards 2015

Denis-Plants (Beervelde), SMO (Eeklo) en Vetex (Ingelmunster) maken kans om de Paul Zeeuwts Award voor het project met een belangrijke economische meerwaarde te winnen. Kanaal Z en het IWT brengen deze innovaties in beeld, ontdek hier het economische succes van hun baanbrekende innovaties:

We zagen ook al de nominaties voor het meest beloftevolle startersproject en voor het project met een belangrijke maatschappelijke relevantie.De award wordt op 26 maart uitgereikt door minister van Innovatie...


23/03/2015 10:28 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Selectie Landbouw (LA) -trajecten oproep 2014-2015

IWT

Het programma LA-trajecten werd opgezet in het kader van de hervorming van het vroegere programma LandbouwOnderzoek. Naar analogie met de VIS-trajecten werd gekozen voor een vernieuwde aanpak waarbij onderzoeksactiviteiten geïntegreerd worden met activiteiten gericht op kennisoverdracht en het concreet toepassen van die kennis bij de doelgroepbedrijven.

De doelstelling van LA-trajecten is om vanuit een concrete probleemstelling of vraaggedreven opportuniteit van een collectief van bedrijven uit...


19/03/2015 15:39 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Selectie VIS-Trajecten voor Innvovatieopvolgers 2de oproep 2014-2015

IWT

De doelstelling van een VIS-traject voor innovatievolgers (VIS-trajectIV) is het versnellen van de doorstroming van innovatie naar de markt door het aanreiken van innovaties, technologieën of kennis over recente producten, processen of diensten én het ondersteunen van de eerste implementatiestappen hiervan. De doelgroep van VIS-trajectenIV zijn innovatievolgers. Dit zijn bedrijven die niet proactief bezig zijn met innovatie, die zelf geen nieuwe dingen ontwikkelen, maar ze wel implementeren of...


19/03/2015 11:33 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Selectie VIS-Trajecten 5de oproep 2014-2015

IWT

VIS-trajecten richten zich op concrete en vraaggedreven uitdagingen van een collectief van bedrijven die door middel van innovatie kunnen beantwoord worden. De innovatieve oplossingen zijn op relatief korte termijn (tijdens de projectduur) toepasbaar bij een ruime doelgroep van bedrijven en resulteren in zichtbare veranderingen met een duidelijke (economische) meerwaarde voor de doelgroep. De focus ligt hierbij op niet O&O-intensieve bedrijven en in het bijzonder de kmo’s binnen deze groep.

 ...


19/03/2015 11:27 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Slideshare meets YouTube… dankzij Parleys

Stel, je wil een presentatie online aan je klanten tonen. Dan waren er tot op heden 2 mogelijkheden: de gefilmde presentatie op YouTube plaatsen of de powerpointslides op Slideshare. Bij het filmpje zag en hoorde je een voortreffelijke uitleg, maar waren de slides meestal moeilijk te lezen, bij slideshare kon je de slides goed lezen, maar miste je de bijhorende uitleg.

Het West-Vlaamse Parleys bouwde hier een oplossing voor. Via hun on-lineplatform parleys.com kan je filmpjes en bijhorende slides...


Service Design leeft!

Service Design leeft en het aanbod opleidingen groeit als nooit tevoren. Overal in Vlaanderen leren bedrijven de principes en de praktijk van Service Design die hen ertoe aanzetten om beter te scoren met hun dienstverlening en meerwaarde te creëren voor hun klanten. Zo kunnen ze groeien en blijven ze hun concurrenten een flinke stap voor.

Service Design leeft! geschreven door Marianne Verkest in Nieuws & inspiratie.

Tags: , .


123456... 91