Probleem op deze pagina?

Nieuws

Verilin | Innoveren met kleur en materiaalnuances

Verilin produceert sinds 1956 luxueus huislinnen gecombineerd met accessoires.  Dankzij een bundeling van traditie, vakmanschap, innovatie en creatie behoort de Kortrijkse producent tot de wereldtop op het gebied van luxelinnen.  Verilin slaagt er elk seizoen in om de grenzen te verleggen met een product dat al eeuwen in de Vlaamse cultuur verankerd ligt. Het vakmanschap en de innovatiedrang van Verilin hebben geleid tot internationale erkenning voor de creaties van het bedrijf.

Dit jaar...


Call open voor innovatief zorgondernemerschap

Elke maand februari is voor zorgondernemers de kans om de eigen innovatieve ideeën te delen met Voka Health Community. Ook dit jaar openen we de zoektocht naar uw vernieuwende ideeën en sterke business cases die een daadwerkelijke impact kunnen hebben op de gezondheidszorg in België. 

Bij veel actoren in de gezondheidszorg leven namelijk concrete ideeën rond vernieuwing en verandering die de weg naar buiten vaak niet vinden. Deze bestaande innovatieve ideeën willen we met deze call capteren....


Call naar innovatieve ideeën in de gezondheidszorg

Elke maand februari is voor zorgondernemers de kans om de eigen innovatieve ideeën te delen met Voka Health Community.

Ook dit jaar opent Voka Health Community de zoektocht naar vernieuwende ideeën en sterke business cases die een daadwerkelijke impact kunnen hebben op de gezondheidszorg in België.

Dit jaar zoeken we specifiek voorstellen voor nieuwe producten en diensten die een preventieve invalshoek (CASMA) hebben.

Interesse? Dien dan uw idee in via de ideefiche en grijp deze...


Oproep voor projectvoorstellen in FLAG-ERA

logo flag-era

FLAG-ERA gezamenlijke transnationale Call (JTC) 2016

Op 22 januari 2016 werd een gezamenlijke transnationale Call (JTC) opengesteld voor het ondersteunen van transnationale Flagship Proof-of-Concept onderzoeksprojecten. De Call zal betrekking hebben op vier thema's, die elk overeenkomen met het domein van een Flagship Pilot :

• ICT for Social Sciences (ICTSS)

• High-Efficiency Sensor Networks (HESN)

• Digital Medicine for Cancer (DMC)

• Cooperative Robots (CR)FLAG-ERA staat voor
29/01/2016 14:18 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

FWO lanceert nieuwe oproep Toegepast Biomedisch onderzoek met Maatschappelijke finaliteit (TBM)

logo fwo

Vanaf 1 januari 2016 zijn de programma’s SBO, TBM en de doctoraatsbeurzen voor strategisch basisonderzoek overgedragen van IWT naar FWO. Dit betekent dat FWO voortaan zal instaan voor alle nieuwe oproepen. FWO heeft op 21 januari de eerste oproep gelanceerd voor TBM-projecten. U kan op de website van FWO alle informatie hierover terugvinden.Lopende projecten waarvoor een contract werd afgesloten met IWT (toegekend voor 01.01.2016) worden verder opgevolgd door Agentschap Innoveren en Ondernemen.
28/01/2016 15:46 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

ISPIM Innovation Management Dissertation Award 2016

The annual ISPIM Innovation Management Dissertation Award accepts entries from anyone who completed a PhD or equivalent doctoral degree between 1 January 2015 and 31 December 2015. The winning author will receive EUR 2500 and each of the two runners-up EUR 1500, plus ISPIM conference invitations. The deadline for applications is 31 January 2016.


Lancering vierde oproep projectvoorstellen SOLAR-ERANET.

logo solar era-net

Een nieuwe oproep is gelanceerd binnen het SOLAR-ERA.NET rond het thema “Solar Electricity for the Implementation of the Solar Europe Industry Initiative”. Het AGENTSCHAP INNOVEREN EN ONDERNEMEN neemt deel aan het luik “photovoltaics” (PV) van de oproep.Thema’s die aan bod komen zijn :

• Innovative processes for inorganic thin-film cells & modules

• Dedicated modules for BIPV design and manufacturing

• Grid integration and large-scale deployment of PV

• High-efficiency PV
19/01/2016 16:30 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

FWO lanceert nieuwe oproep Strategisch BasisOnderzoek (SBO)

logo FWO

Vanaf 1 januari 2016 zijn de programma’s SBO, TBM en de doctoraatsbeurzen voor strategisch basisonderzoek overgedragen van IWT naar FWO. Dit betekent dat FWO voortaan zal instaan voor alle nieuwe oproepen.

FWO heeft op 19 januari de eerste oproep gelanceerd voor SBO-projecten. U kan op de website van FWO alle informatie hierover terugvinden.De lopende projecten waarvoor een contract werd afgesloten met IWT (toegekend voor 01.01.2016) worden verder opgevolgd door Agentschap Innoveren en Ondernemen.
19/01/2016 15:38 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Aankondiging van de ERA-NET transnationale joint call met als onderwerp 'Water and agriculture challenges'

logo water jpi

In februari 2016 wordt de eerste call voor transnationale onderzoeksprojecten van het ERA-NET Cofund WaterWorks gelanceerd. De call wil onderzoek stimuleren op vlak van duurzaam beheer van watervoorraden in landbouw, bosbouw en aquacultuur.VLAIO neemt deel met de programma’s O&O en landbouwonderzoek. De selectie voorziet een tweetraps procedure :

Deadline voor het indienen van pre-proposals is voorzien op 19 april 2016.

Deadline voor het indienen van de full proposals is voorzien op 15 september
19/01/2016 11:24 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

PERSBERICHT - Speerpuntclusters

PERSBERICHT - PHILIPPE MUYTERS

Vlaams minister van economie en innovatie

Speerpuntclusters: focus, samenwerking en impact


123456... 97