Probleem op deze pagina?

Nieuws

Succesvolle interne service design bij Coca-Cola

Service design groeit snel en steeds meer bedrijven en organisaties zien in dat een betere dienstverlening en betere product-service-systemen duidelijk tot meer succes leiden. Meestal gaat de aandacht naar het verbeteren van dienstverlening voor klanten en externe stakeholders. Binnen een organisatie of onderneming kan service design echter ook een cruciale rol spelen om beter te scoren en de motivatie bij de werknemers te stimuleren en bijgevolg ook weer succesvoller te zijn als business. De...


Hoe kunnen ICT en Gaming ouderenzorg optimaliseren?

AAL programma

Bent u vanuit uw professionele activiteiten betrokken bij het optimaliseren van de ouderenzorg in Vlaanderen? Heeft u zelf ideeën over hoe ouderen langer thuis kunnen blijven of hoe ouderen zorg kan geoptimaliseerd worden door ICT en of gaming?

Dankzij uw mening kunnen kan MIC Vlaanderen deze issues in kaart brengen en actie ondernemen om hierop een antwoord te formuleren. U kan uw mening delen door:

 


23/07/2015 20:45 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

De vijfde oproep Landbouw (LA)-Trajecten 2015-2016 is opengesteld!

IWT

De vijfde oproep voor projectaanvragen Landbouw (LA)-trajecten is opengesteld.De uiterste indiendatum is 12 november 2015 (12 uur, ‘s middags).De kenmerken van het programma zijn beschreven in de handleiding Landbouw-trajecten en er is een template voor de opmaak van een projectaanvraag en -begroting voorzien.Het IWT organiseert op 11 september 2015 een infosessie voor de geïnteresseerde projectaanvragers. Er wordt ook de mogelijkheid geboden om een voorbespreking met een IWT-adviseur...


17/07/2015 09:14 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Evaluatie en selectie SBO-oproep 2014-2015

IWT

De raad van bestuur van het IWT heeft op 16 juli 2015 een beslissing genomen over de steunverlening aan de projectvoorstellen van de SBO-oproep 2014-2015.

Hierbij wordt steun toegekend aan 10 SBO-projecten met een primaire economische finaliteit en 6 SBO-projecten met een primaire maatschappelijke finaliteit.

Onderaan in bijlage en op de IWT-website vindt u de lijst met een overzicht van de gesteunde SBO-projecten van de oproep SBO 2014-2015

Strategisch basisonderzoek (SBO)
...

17/07/2015 08:49 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Oproep steunprogramma voor innovatieve en milieuvriendelijke havenwerktuigen

Het Havenbedrijf en de Maatschappij Linkerscheldeoever maken samen 500.000 euro vrij voor bedrijven die de uitstoot van fijn stof (NOx, SO2 en/of CO2 ) verminderen door te investeren in milieuvriendelijke havenwerktuigen.

De oproep richt zich naar nieuwe technologieën waarvan de haalbaarheid reeds werd aangetoond, maar die niet noodzakelijk wijd verspreid zijn op de leveranciersmarkt (TRL7 tem TRL9). De projectoproep staat open voor projecten die gerealiseerd worden in het Antwerpse havengebied. ...


Twee opmerkelijke cases van Patient Innovation

Twee opmerkelijke cases van Patient Innovation voorgesteld tijdens de Open and User Innovation conferentie 2015 in LissabonPatiënten die geen oplossing vinden op de markt en ook geen gehoor bij de traditionele bedrijven, zoeken en vinden zelf oplossingen. Patient Innovation is dezer dagen meer dan ooit actueel. Straffe verhalen door sterke vrouwen.

The shower shirt

Lisa Crities kreeg een paar jaar geleden borstkanker. Na de operatie en tijdens haar herstel en borstreconstructieproces...


Voedingsbedrijven gezocht voor IWT-onderzoeksproject rond klantenervaring

Monkeyshot en Foxtale willen onderzoeken welke factoren voor een bijzondere klantenervaring en - belangrijker nog - een blijvende klantenbinding zorgen. Voor het onderzoeksproject Experience Tracker zoeken ze 10 bedrijven in de voedingssector.


Provinciale steun aan innovatieve projecten in Vlaams-Brabant

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt initiatieven die mee bouwen aan de kenniseconomie in Vlaams-Brabant, innovatie bevorderen en extra tewerkstellingsplaatsen kunnen creëren. Projecten kunnen ingediend worden tot 15 oktober!

Stilstaan is achteruitgaan. Innovatie is absoluut nodig om de kennisregio Vlaams-Brabant verder te versterken en uit te bouwen. De provincie geeft innovatieve projecten in onze regio een eerste belangrijke financiële impuls en een doorgroeimogelijkheid naar grotere...


Twintigste oproep voor projectvoorstellen cornet (ERA-NET)

logo cornet

De 20ste CORNET oproep staat open. Een CORNET project omvat essentieel onderzoek en kennisverspreiding ten behoeve van een groep bedrijven waarin niet-R&D intensieve kmo?’s duidelijk aanwezig zijn. De deelnemende landen/regio’s zijn Duitsland, Oostenrijk, Vlaanderen, Wallonië, Polen en de Tsjechische Republiek. Er zijn geen thematische beperkingen.CORNET biedt mogelijkheden tot internationale samenwerking aan projecten die ingediend worden in de Vlaamse programma’s:


26/06/2015 10:00 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Peerby is Radicaalste Vernieuwer 2015

Radicale Vernieuwers

Op 25 juni 2015 werd Peerby in het Kaaitheater bekroond als Radicaalste Vernieuwer 2015.

De wedstrijd werd georganiseerd door de Sociale InnovatieFabriek en De Standaard. Maar liefst 400 radicale ideeën maakten zich kenbaar. Uiteindelijk ging Peerby aan de haal met de juryprijs. Via deze website kunnen mensen gratis spullen lenen van leden uit hun buurt. REScoop, een burger-coöperatie rond hernieuwbare energie, won de publieksprijs.

Peerby voert momenteel een IWT-haalbaarheidsstudie uit voor...


25/06/2015 18:15 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

123456... 97