Probleem op deze pagina?

Nieuws

Flanders Inshape zoekt bedrijven voor nieuwe onderzoeksprojecten

Wil je als bedrijf toegang tot kennis die je meteen kunt toepassen in jouw bedrijfscontext zodat je sneller en beter kunt groeien? Dan kun je meewerken aan een IWT-onderzoeksproject, samen met universiteiten/hogescholen, Flanders Inshape en diverse projectpartners.

Voor 2 nieuwe onderzoeksprojecten is Flanders Inshape op zoek naar

- bedrijven die toegevoegde waarde voor de klant centraal willen stellen in alles wat ze doen

- bedrijven die samen met collega-bedrijven producten willen ontwikkelen....


Samsø-Award 2015

Zal jouw community-initiatief de eerste Samsø-Award in de wacht slepen? Deze prijs is erop gericht om goede voorbeelden van duurzame, gemeenschapsgebaseerde initiatieven in de kijker te zetten én een community te vormen waarin de mensen achter deze initiatieven ervaringen kunnen uitwisselen en van elkaar leren. Heb je zo'n project of ken je er één? Contacteer ons!

Samsø-Award 2015 geschreven door Marianne Verkest in Nieuws & inspiratie.

Tags: , , .


Lancering eerste oproep projectvoorstellen BEL-SME

IWT

Dit initiatief richt zich tot KMO’s en biedt hen een gericht instrument aan om een gezamenlijk O&O-project uit te werken tussen bedrijven uit de verschillende Belgische Gewesten Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

De eerste oproep wordt begin 2015 gelanceerd en staat open voor alle disciplines. Het projectconsortium bestaat ten minste uit 2 kmo’s van 2 verschillende Belgische regio’s en de duurtijd van een project ligt tussen 12 en 24 maanden. Specifieke documenten zijn voorzien, die door...


19/01/2015 11:19 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Oproep nieuwe masterproefvoorstellen elektromechanica-elektrotechniek-automatisering

Om hun masterdiploma elektromechanica of elektrotechniek te behalen dienen de toekomstige masterstudenten volgend academiejaar een masterproef (eindwerk) te realiseren. Voor hen is het een unieke kans om praktische ervaring op te doen, hun opgedane kennis toe te passen en te proeven van het bedrijfsleven.

Een masterproef is zowel voor de school, de student als het bedrijf een belangrijke manier om kleinere projecten te realiseren.

Graag hadden we bij u gepolst naar concrete masterproefvoorstellen...


Derde oproep EUROSTARS-2 voor projectvoorstellen staat open

logo eurostars

EUROSTARS is een programma voor de kmo die met eigen ontwikkelingscapaciteit en in samenwerking met buitenlandse partners een baanbrekend product in de markt wil zetten.

EUROSTARS biedt een mechanisme aan waarbij de partners gezamenlijk één projectvoorstel indienen dat centraal geëvalueerd wordt. De financiering gebeurt echter door de EUROSTARS-lidstaten die de centrale beslissing volgen.

De evaluatie van de ingediende voorstellen start vanaf een gegeven afsluitdatum, 18 weken later volgt...


14/01/2015 09:41 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Eerste oproep projectvoorstellen ERA-Net Smart Grids Plus

logo era-net smart grids plus

ERA-Net Smart Grids Plus wil aanzetten tot toegepast onderzoek, piloot- en demonstratieprojecten in het domein van slimme elektriciteitsnetten, met een focus op validatie, opschaalbaarheid en repliceerbaarheid. Projecten zullen niet enkel focussen op technische aspecten, maar kunnen aspecten van technologie, energiemarkten en stakeholdersadoptie integreren in een interdisciplinaire en sector overschrijdende aanpak.

De partners van het ERA-Net Smart Grids Plus project hebben een lijst van gewenste...


13/01/2015 11:47 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

ISPIM Dissertation Award 2015: indienen kan tot 31/1/2015

Heb je in 2014 een doctoraat afgerond over innovatiemanagement? Dan kom je misschien in aanmerking voor de ISPIM Dissertation Award. Je kunt je nog kandidaat stellen tot 31 januari 2015.

Of misschien ken je iemand die in aanmerking komt? Stuur de info zeker door, er zijn prijzen voor de drie beste doctoraten.


Smappee wint OVAM Ecodesign Award PRO

Smappee slimme energiemeter

Op vrijdag 9 januari 2015 werden OVAM Ecodesign Awards PRO uitgereikt door minister Joke Schauvliege. Ecodesign betekent slimmer en duurzamer ontwerpen en het herdenken van onze omgeving. Ecologisch ontwerp houdt rekening met milieuaspecten in elke fase van de levenscyclus van het product. Ook algemene kwaliteit, vormgeving, verspreidingspotentieel en het vernieuwend karakter van het product zijn belangrijk.

Het Smappee-team won ‘beste product op de markt’, goed voor 4000 euro. Smappee is...


12/01/2015 11:37 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Verlijmen opent een wereld vol extra mogelijkheden

Op geregelde tijdstippen organiseert het Innovatiecentrum West-Vlaanderen “Research@Breakfast” sessies met als doelstelling een innovatief of vernieuwend onderwerp voor te stellen aan bedrijven, voornamelijk kmo’s, en dit terwijl je kan genieten van een kopje koffie en boterkoeken.

Op 18 november 2014 nodigden we KULeuven Campus Oostende uit, waar de onderzoeksgroep ProPoLiS een toelichting kwam geven.

ProPoLis is een onderzoeksgroep van de KULeuven, technologiecampus Oostende,...


Aankondiging eerste Co-Fund oproep in het kader van EraNet FACCE SURPLUS

logo facce surplus

Het ERA-NET FACCE SURPLUS, waaraan het IWT deelneemt, is erop gericht om de groene biomassa beter te benutten door het voorzien van een geïntegreerd landbouw-en transformatie systeem waarbij alle delen van de groene biomassa zoveel mogelijk omgezet worden in producten (voeding en biogebaseerde componenten voor energie, chemie, …).

De Co-FUND oproep is gericht op het ontwikkelen van dergelijke systemen op een duurzame en veerkrachtige wijze zodat er een economisch, ecologisch en maatschappelijk...


06/01/2015 11:02 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

123456... 87