Probleem op deze pagina?

Nieuws

ProLog-IC biedt hulp aan KMO’s bij het implementeren van logistieke software

De expertisecel Log-IC (Logistics Intelligence Center) van de Hogeschool PXL en de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen van de Universiteit Hasselt werken momenteel samen aan de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijke implementatiemethode voor logistieke software. Deze methode moet KMO's helpen om tot een succesvolle implementatie te komen van een ERP, WMS of TMS systeem.De selectie van een logistiek softwarepakket (ERP, WMS of TMS) met de juiste functionele fit is een voorwaarde, maar...


Transnationale oproep Food Processing for Health door JPI a Healthy Diet for a Healthy Life

logo HDHL (JTI)

Het IWT neemt deel aan de transnationale oproep ‘Food Processing for Health’ die georganiseerd wordt door ‘JPI a Healthy Diet for a Healthy Life’.

De focus van de projecten ligt op de noden van processing en receptuur in voedingsproducten om ervoor te zorgen dat de nutritioneel belangrijke componenten (toegevoegd of van nature aanwezig) beschikbaar zijn in het lichaam na consumptie van de producten.Het IWT neemt deel met bedrijfsprojecten (zowel kmo, Sprint als O&O). In deze programma’s...


22/04/2015 15:05 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

De tweede oproep voor Innovatiemandaten in 2015 staat open!

IWT

Innovatiemandaten richten zich op postdoctorale onderzoekers die een onderzoeksproject willen uitvoeren in nauwe samenwerking met de bedrijfswereld, met als doel de resultaten toepasbaar te maken binnen de bedrijfswereld.De tweede oproep voor 2015 is opengesteld, met uiterste indiendatum op maandag 7 september 2015 om 12 uur.Het doel van de innovatiemandaten is om strategisch basisonderzoek uit te voeren met het oog op een transfer van onderzoeksresultaten naar het bedrijfsleven, hetzij naar
22/04/2015 14:24 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

De tweede oproep voor Baekenland-mandaten in 2015 staat open!

IWT

Baekeland-mandaten zijn gericht op onderzoekers die een doctoraatsproject willen uitvoeren in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. Binnen dit programma willen we de mobiliteit van de doctoraatsstudent stimuleren, niet alleen tussen de academische en industriële wereld, maar ook internationaal. Het Baekeland-programma staat open voor mandatarissen uit alle wetenschapsgebieden, alle nationaliteiten en leeftijden. Pas afgestudeerde onderzoekers kunnen een aanvraag indienen, maar ook mensen die
22/04/2015 11:41 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

SPK zoekt servicedesigners voor Co-LAB traject

SPK organiseert Co-LAB, een traject om de samenwerking tussen bedrijven en designers te faciliteren en de adoptiecapaciteit voor designgedreven innovatie in bedrijven een duwtje in de rug te geven. Vijf duo's met telkens een bedrijf en een designer doorlopen een traject van workshops en persoonlijke begeleiding.

SPK zoekt nog gedreven servicedesigners! Is dit iets voor jou? Neem dan snel contact op.

SPK zoekt servicedesigners voor Co-LAB traject geschreven door Marianne Verkest in Nieuws...


SPK zoekt service designers voor Co-LAB traject

SPK organiseert Co-LAB, een traject om de samenwerking tussen bedrijven en designers te faciliteren en de adoptiecapaciteit voor designgedreven innovatie in bedrijven een duwtje in de rug te geven. Vijf duo's met telkens een bedrijf en een designer doorlopen een traject van workshops en persoonlijke begeleiding.

SPK zoekt nog gedreven service designers! Is dit iets voor jou? Neem dan snel contact op.

SPK zoekt service designers voor Co-LAB traject geschreven door Marianne Verkest in Nieuws...


Service Design Global Conference: uniek aanbod voor service design bureaus!

Over service design kun je nooit genoeg bijleren. Het volgende belangrijke event op dit vlak en bovendien zeer praktijkgericht, de 8e Service Design Global Conference, vindt plaats op 2 en 3 oktober in New York.

Dankzij Design Platform Vlaanderen bieden wij de unieke kans aan 2 servicedesignbureaus (1 persoon per bureau) om naar deze conferentie te gaan! De deal is dat wij het inschrijvingsgeld (waarde $990) betalen en jullie betalen jullie reis en verblijf.


Design is 'hands-on'

Design is 'hands-on'. Toch lijkt het alsof jonge ontwerpers de echte materiële wereld een beetje vergeten zijn. Ze ontwerpen nog enkel in virtuele omgevingen. Design coach Philippe Martens heeft een aantal bedenkingen en suggesties voor jonge designers die in een virtuele wereld leven en ontwerpen.

Design is 'hands-on' geschreven door Marianne Verkest in Nieuws & inspiratie.

Tags: , , .


IWT Innovatie Awards 2015: Dit is echt de kroon op het werk!

IWT Awards 2015

Op 26 maart werden in het Vaudeville theater in Brussel de IWT Innovatie Awards uitgereikt. Bekijk onze reportage die de sfeer van de avond mooi in beeld brengt. Hieronder kan u ook een uitgebreid verslag lezen:

 

Het IWT zet innovatie in Vlaanderen op de kaart

De Vlaamse overheid geeft via het IWT, het agentschap voor Wetenschap en Technologie, innovatie wind onder de vleugels. Een groeiend aantal jonge ondernemers durft een fris idee om te zetten in een ambitieuze start-up. Onze bedrijven...


17/04/2015 12:24 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Insourcing design: organisaties willen designgedreven innovatie van binnenuit leiden

Uit een aantal recente artikels blijkt dat er wereldwijd zowel in private als in publieke organisaties een groeiende trend is om eigen designteams op te richten, top-designers aan te werven of op zijn minst meer aandacht te schenken aan design als motor voor innovatie. Hoe komt dat en waarom gebeurt dit nu? Christian Bason, Chief Executive bij Danish Design Centre, schreef er een interessant artikel over voor Nesta.


123456... 92