Probleem op deze pagina?

Workshop 'Gezond aan de slag met vetten' i.s.m. Vandemoortele: Harelbeke


Tijdens deze workshop worden chefs ondergedompeld in het thema van vetten en oliën, met praktische tips en tricks voor de keuken.

De focul ligt op het behoud van een goede kwaliteit van voedingsmiddelen, zowel qua smaak als gezondheid, en op meer efficiëntie in de keuken.

  • Weet u welke soorten oliën en vetten er bestaan en welke soort u voor welke toepassing het best gebruikt?
  • Wanneer vervangt u best frituurvet of -olie? Wat is de norm en hoe beoordeelt u dit zelf?
  • Wanneer wordt acrylamide gevormd, wat zijn de gevaren en hoe kan u dit voorkomen?
  • Wist u dat het economisch interessanter is om over twee friteuses te beschikken? We leggen uit waarom.
  • Welke bakeffecten kan u bekomen in de pan? Hoe gebruikt u olie, boter of margarine het meest optimaal?
  • Is mayonaise zelf te maken zonder ei en/of met een lager vetgehalte? We tonen u hoe!
24/04/2018
24/04/2018
8530 Harelbeke
Heleen Baudot
02/213.40.10
info@horeca.be
http://www.flandersfoodfaculty.be/nl/workshop-1-werken-me...
Share this on