Probleem op deze pagina?


Welkom op het Vlaams Innovatienetwerk

Het Innovatienetwerk is een netwerk van intermediaire organisaties en kenniscentra die actief zijn op het vlak van innovatie-ondersteuning, gecoördineerd door het IWT.
1490 mensen vanuit 244 intermediaire organisaties/afdelingen bieden u een brede waaier van expertises aan ter ondersteuning van uw inspanningen rond innovatie.

Elk Vlaams bedrijf kan hier terecht voor ondersteuning rond innovatie !

 

Recentste Nieuws

Aankondiging eerste oproep ERA-MBT en infosessie i.s.m. het Mariene Biotechnologie Platform Vlaanderen

logo era-mbt

ERA-MBT is erop gericht om de mariene biomassa beter te benutten. Door de inzet van biotechnologie (incl enzymen, fermentatieprocessen) kan deze biomassa aanleiding geven tot nieuwe producten, functionele componenten voor de voedingsindustrie, chemische industrie, enz..

Het ERA-NET kondigde op 10 september 2014 de eerste oproep aan voor transnationale projecten. De opening van de oproep wordt verwacht op 20 oktober 2014. De voorlopige timing geeft aan dat de pre-proposals verwacht worden op 10...


26/09/2014 16:33 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Tweede oproep ERA-net HIVERA is geopend.

logo hivera

Het ERA-net HIVERA heeft als strategisch doel de wetenschappelijke samenwerking tussen EU lidstaten en geassocieerde staten te versterken om de doorvloei van wetenschappelijke kennis (onderzoek) in verband met HIV/AIDS ziekten te maximaliseren en tot nieuwe (therapeutische) toepassingen te komen.

Deze tweede gezamenlijke oproep heeft als hoofddoel het genereren van gezamenlijke Europese onderzoeksprojecten gericht op preventie en behandeling van HIV/aids.

Projecten worden ingediend door minstens...


26/09/2014 11:23 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Lancering SBO-oproep 2014-2015

IWT

Het IWT lanceert de oproep 2014‐2015 voor de volgende 2 projecttypes binnen het steunkanaal voor strategisch basisonderzoek:  

  • SBO‐projectvoorstellen met een primaire economische finaliteit;
  • SBO-projectvoorstellen met een primaire maatschappelijke finaliteit.

Uiterste indieningdatum voor een projectaanvraag is vrijdag 9 januari 2015 (12 u).

Voor een nadere verduidelijking wordt verwezen naar de SBO-handleiding en aanvraagtemplate beschikbaar op de IWT-website.

Samen met de...


23/09/2014 14:00 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

ALS Ice Bucket Challenge - IWT

IWT

Wij danken de heer Henk Joos van Flanders Bio om Veerle Lories, administrateur-generaal van het IWT, te nomineren in de Ice Bucket Challenge.Als agentschap voor innovatie zijn ook wij begaan met dit initiatief om de ziekte ALS meer onder de aandacht te brengen en proberen via het verlenen van o.a. doctoraatsbeurzen, onderzoekers te ondersteunen in hun werk om deze zeer desastreuze ziekte beter te begrijpen en te bestrijden.

We hopen dit in de toekomst te blijven doen.Om het initiatief mee gaande
22/09/2014 21:59 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Trends Business tour 2014 - Oproep tot kandidaatstelling voor bedrijven

Trends Business Tour is een initiatief van Trends in samenwerking met BDO en ING. De Trends Business Tour gaat op zoek naar die Belgische bedrijven die in hun regio uitblinken in innovatie of duurzaamheid. Creatieve ondernemingen die met hun verhaal de weg banen naar een toekomst van dynamiek en groei. Met respect voor milieu, mens en maatschappij.

De winnende bedrijven zijn dan ook die ondernemingen die erin slagen om in hun eigen domein uit te munten, kwaliteitsbedrijven met een origineel kantje...


Meer Innovatie Nieuws...