Probleem op deze pagina?


Welkom op het Vlaams Innovatienetwerk

Het Innovatienetwerk is een netwerk van intermediaire organisaties en kenniscentra die actief zijn op het vlak van innovatie-ondersteuning, gecoördineerd door het IWT.
1510 mensen vanuit 249 intermediaire organisaties/afdelingen bieden u een brede waaier van expertises aan ter ondersteuning van uw inspanningen rond innovatie.

Elk Vlaams bedrijf kan hier terecht voor ondersteuning rond innovatie !

 

Recentste Nieuws

Lancering eerste oproep 2015 voor ERA-NET DemoWind-projectvoorstellen

logo demowind

DemoWind heeft tot doel om industriële projecten te steunen waarbij een transnationaal demonstratieproject technologieën van Technology Readiness Level (TRL) 5-6 naar TRL 6-7 brengt. Het programma wil bestaande en nieuwe Europese offshore wind initiatieven verbinden, kennis uitwisselen en daarbij ook innovatieve technologieën die de globale kostprijs van windenergie verminderen sneller tot commercialisatie brengen.

De nieuwe ERA-NET DemoWind oproep 2015 is opengesteld.

De uiterste indiendatum...


24/02/2015 14:52 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Additive Design Challenge

Plan C en partners lanceren de Additive Design Challenge. Met de Challenge dagen ze denkers, designers en doeners uit om de kracht van 3D-printen te gebruiken voor een positieve impact op mens en planeet.


Call: iMinds Media Innovatie Programma (deadline 24 maart)

Het Media Innovatie Programma brengt slimme en innovatieve media-ideeën dichter bij de markt. Met technologische onderzoeksexpertise, projectbegeleiding en financiering krijg je alle kansen om jouw media-idee te ontwikkelen tot een veelbelovende Proof of Concept, en dit tijdens een traject van 6 tot 18 maanden. 

De deadline voor de eerste call is 24 maart. Bij goedkeuring kan je project starten op 1 augustus 2015, op eigen risico kan je al op 1 mei starten.

Het Media Innovatie Programma...


Design for Europe: hoe evolueert design in 2015?

Hoe evolueert design in Europa in 2015? Hoe kan design bijdragen tot economische groei en snellere innovatie in Europa? Camilla Buchanan van Design Council maakt een korte balans op voor Design for Europe, dat deel uitmaakt van het Actieplan voor Designgedreven Innovatie van de Europese Commissie.


Duurzame en veilige laadkraan

Van Bouwel ontwikkelde een kraan die 70% minder energie verbruikt dankzij het gebruik van elektromotoren en batterijen die tijdens het werken geen geluid, fijn stof of CO2 uitstoot geven. De nieuwe software maakt daarenboven de kranen duurzamer én veiliger.

 

Frank Van Bouwel houdt van uitdagingen. Met zijn bedrijf in onderhoud en herstellingen van laadkranen, haaksystemen van vrachtwagens en minikranen had hij al meer dan 25 jaar ervaring in de techniek en technologie van de kranenwereld....


Meer Innovatie Nieuws...