Probleem op deze pagina?


Welkom op het Vlaams Innovatienetwerk

Het Innovatienetwerk is een netwerk van intermediaire organisaties en kenniscentra die actief zijn op het vlak van innovatie-ondersteuning, gecoördineerd door het IWT.
1548 mensen vanuit 260 intermediaire organisaties/afdelingen bieden u een brede waaier van expertises aan ter ondersteuning van uw inspanningen rond innovatie.

Elk Vlaams bedrijf kan hier terecht voor ondersteuning rond innovatie !

 

Recentste Nieuws

AAL Forum 2016 met bijhorende matchmaking

IWT

Het jaarlijkse AAL Forum vindt dit keer plaats van 26-28 september in St-Gallen – Zwitserland. AAL staat voor Ambient Assisted Living, of hoe ICT oplossingen en digitale technologie kunnen helpen om mensen langer actief en onafhankelijk te houden. Tijdens het forum organiseert het Enterprise Europe Network op 27 en 28 september een matchmaking event. EEN ondersteunt daarmee zorginstellingen, overheden, bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen bij het vinden van partners in Europa.


22ste oproep voor projectvoorstellen CORNET

logo CORNET

De 22ste CORNET-oproep staat open. Een CORNET-project omvat essentieel onderzoek en kennisverspreiding ten behoeve van een groep bedrijven waarin niet-R&D intensieve kmo’s duidelijk aanwezig zijn. De deelnemende landen/regio’s zijn Duitsland, Oostenrijk, Vlaanderen, Wallonië, Polen, Peru, Québec en de Tsjechische Republiek. Er zijn geen thematische beperkingen.

CORNET biedt mogelijkheden tot internationale samenwerking aan projecten die ingediend worden in de Vlaamse programma’s:

  • ...

Hydroko en Engie halen contract binnen met Water-link

Donderdag 23 juni werd een concessieovereenkomst getekend voor de plaatsing van slimme meters in Antwerpen. Water-link werkt hiervoor samen met de joint-venture ENGIE Fabricom - Hydroko en scoort meteen ook een primeur in België met dit project, dat innovatief en potentieel disruptief is.

Initieel wordt er gestart met een opstelling van 1000 slimme meters in testfase gedurende in principe een periode van 1 jaar. Na een positieve evaluatie van het proefproject kan er worden overgegaan tot een...


Eurostars*2: de 6de call staat open!

logo eurostars

Eurostars is een programma voor de kmo die met eigen ontwikkelingscapaciteit en in samenwerking met buitenlandse partners een baanbrekend product in de markt wil zetten.

EUROSTARS biedt een mechanisme aan waarbij de partners gezamenlijk één projectvoorstel indienen dat centraal geëvalueerd wordt. De financiering gebeurt echter door de EUROSTARS lidstaten die de centrale beslissing volgen.

De evaluatie van de ingediende voorstellen start vanaf een gegeven afsluitdatum, 18 weken later volgt...


Eenvoud loont

Hoe bouw je een succesvol merk op? Volgens brandingspecialisten Siegel+Gale is eenvoud het antwoord. Succesvolle merken zijn eenvoudige merken. Door eenvoud als kernwaarde op te nemen, trekken ze de juiste mensen aan en behalen ze degelijke bedrijfsresultaten. Succesvolle merken die van eenvoud een strategie hebben gemaakt, doen het ook merkelijk beter op de beurs. Veel beter, 214% beter dan de gemiddelde beursindex sinds 2009. 
Raad eens welke merken de top drie van 2015 aanvoeren.


Meer Innovatie Nieuws...