Probleem op deze pagina?


Welkom op het Vlaams Innovatienetwerk

Het Innovatienetwerk is een netwerk van intermediaire organisaties en kenniscentra die actief zijn op het vlak van innovatie-ondersteuning, gecoördineerd door het IWT.
1526 mensen vanuit 249 intermediaire organisaties/afdelingen bieden u een brede waaier van expertises aan ter ondersteuning van uw inspanningen rond innovatie.

Elk Vlaams bedrijf kan hier terecht voor ondersteuning rond innovatie !

 

Recentste Nieuws

Provinciale steun aan innovatieve projecten in Vlaams-Brabant

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt initiatieven die mee bouwen aan de kenniseconomie in Vlaams-Brabant, innovatie bevorderen en extra tewerkstellingsplaatsen kunnen creëren. Projecten kunnen ingediend worden tot 15 oktober!

Stilstaan is achteruitgaan. Innovatie is absoluut nodig om de kennisregio Vlaams-Brabant verder te versterken en uit te bouwen. De provincie geeft innovatieve projecten in onze regio een eerste belangrijke financiële impuls en een doorgroeimogelijkheid naar grotere...


Twintigste oproep voor projectvoorstellen cornet (ERA-NET)

logo cornet

De 20ste CORNET oproep staat open. Een CORNET project omvat essentieel onderzoek en kennisverspreiding ten behoeve van een groep bedrijven waarin niet-R&D intensieve kmo?’s duidelijk aanwezig zijn. De deelnemende landen/regio’s zijn Duitsland, Oostenrijk, Vlaanderen, Wallonië, Polen en de Tsjechische Republiek. Er zijn geen thematische beperkingen.CORNET biedt mogelijkheden tot internationale samenwerking aan projecten die ingediend worden in de Vlaamse programma’s:


26/06/2015 10:00 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Peerby is Radicaalste Vernieuwer 2015

Radicale Vernieuwers

Op 25 juni 2015 werd Peerby in het Kaaitheater bekroond als Radicaalste Vernieuwer 2015.

De wedstrijd werd georganiseerd door de Sociale InnovatieFabriek en De Standaard. Maar liefst 400 radicale ideeën maakten zich kenbaar. Uiteindelijk ging Peerby aan de haal met de juryprijs. Via deze website kunnen mensen gratis spullen lenen van leden uit hun buurt. REScoop, een burger-coöperatie rond hernieuwbare energie, won de publieksprijs.

Peerby voert momenteel een IWT-haalbaarheidsstudie uit voor...


25/06/2015 18:15 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

SBO, TBM en de doctoraatsbeurzen overgedragen van IWT naar FWO op 1 januari 2016.

IWT

In uitvoering van het regeerakkoord wordt het beheer van SBO, TBM en de doctoraatsbeurzen (SB) overgedragen van IWT naar FWO met ingang op 1 januari 2016.Dit betekent dat FWO de fakkel overneemt voor de oproepen Strategisch Basisonderzoek (SBO) en Toegepast Biomedisch onderzoek met primair maatschappelijke finaliteit (TBM) begin 2016. In het verleden werden de SBO en TBM oproepen opengesteld in september (SBO) en oktober (TBM), met indiening in januari (SBO) en februari (TBM). Omwille van de overdracht
23/06/2015 14:53 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

TETRA-evaluatie en selectie 2015

De beslissing voor de collectieve TETRA-projecten is vorige week donderdag 18/06/2015 gevallen. Met deze TETRA-projecten wordt (wetenschappelijke) basiskennis vertaald naar concrete, bruikbare concepten en toepassingen. Er werden 47 projectaanvragen (waarvan 6 voorbereidingsprojecten) ingediend voor een totale subsidie van 15,02 MEUR. Rekening houdend met de beoordelingen van de projectvoorstellen worden 25 projecten positief gerangschikt.

Meer informatie over deze projecten kan je verkrijgen...


Meer Innovatie Nieuws...