Probleem op deze pagina?


Welkom op het Vlaams Innovatienetwerk

Het Innovatienetwerk is een netwerk van intermediaire organisaties en kenniscentra die actief zijn op het vlak van innovatie-ondersteuning, gecoördineerd door het IWT.
1490 mensen vanuit 244 intermediaire organisaties/afdelingen bieden u een brede waaier van expertises aan ter ondersteuning van uw inspanningen rond innovatie.

Elk Vlaams bedrijf kan hier terecht voor ondersteuning rond innovatie !

 

Recentste Nieuws

Vlaamse digitale technologie spoort slaapproblemen op

afbeelding reportage VRT

iMinds, het digitale onderzoekscentrum van Vlaanderen viert haar 10e verjaardag. Samen met partners en universiteiten buigt de vzw digitale knowhow om naar echte producten en diensten. En dat is mogelijk in veel domeinen, zo vertelt Wim De Waele, CEO van iMinds. Ook in de gezondheidssector wordt Vlaamse innovatieve technologie gebruikt. In deze sector kunnen we de wereldtop halen, besluit De Waele.iMinds-ICON-projecten zoals NXT-sleep zijn vraaggedreven, interdisciplinaire samenwerkingsprojecten
28/10/2014 12:34 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

OpenCareLab: inspirerende prototypes voor een andere zorg

Zorgen voor morgen. Daar moeten we nu al mee bezig zijn. Hoe zal de zorg er in de toekomst uitzien? In het project OpenCareLab bedachten experten en designers nieuwe diensten en prototypes voor de zorg in 2040. OpenCareLab is een crossoverproject van Design Platform Vlaanderen in samenwerking met diverse partners.

Het projectverloop en de inspirerende resultaten kun je bekijken in de film en in het magazine.


Lancering eerste oproep voor projectvoorstellen ERA-NET FLAG-ERA - Graphene/HBP

logo flag-era

Het ERA-NET FLAG-ERA (Flagship ERA-NET), waaraan het IWT deelneemt, heeft als doel de FET-Flagshipinitiatieven Graphene en Human Brain project (HBP) te ondersteunen. Met eigen oproepen geeft het ERA-NET onderzoekers de mogelijkheid om het onderzoek van de twee Flagshipprojecten met eigen onderzoek aan te vullen.

De uiterste indiendatum voor projectvoorstellen is dinsdag 27 januari 2015.

De thema’s van deze eerste Joint Transnational Call (JTC) voor onderzoekssamenwerkingsprojecten zijn Graphene...


28/10/2014 10:47 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Oproep voor projectvoorstellen OCEANERA-NET staat open.

logo ocean energy era-net

OCEANERA-NET is een ERA-NET, waaraan het IWT deelneemt, dat zich richt op de samenwerking tussen stakeholders op het gebied van onderzoek naar energiewinning uit oceanen.De thema's die aan bod kunnen komen, binnen deze oproep - Joint Call zijn:

  • Golfenergie
  • Getijdenenergie
  • Getijdenenergie en oceaanstromingen
  • Energie uit zoutgradiënt en oceaanwarmteOnderzoeksthema's kunnen zijn:

  • Ontwikkeling van standaardbenaderingen / methoden / hulpmiddelen voor sitekarakterisering...

27/10/2014 08:00 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

De creatieve sector als motor voor innovatie - 18 kruisbestuivingen van start (CICI)

IWT

In het kader van de Call voor Innovatie met de Creatieve Industrieën (CICI) zijn sinds woensdag 22 oktober 2014, 18 projecten van start gegaan. CICI, een initiatief van Flanders DC en IWT, zet in op innoverend ondernemerschap door kruisbestuivingen tussen creatieven, wetenschappers en ondernemers, aan te moedigen en te ondersteunen. Uit verschillende studies blijkt dat de creatieve industrieën innovatie stimuleren.Een game developer die het leereffect van een veiligheidsopleiding in een bedrijf
24/10/2014 14:38 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Meer Innovatie Nieuws...