Probleem op deze pagina?


Welkom op het Vlaams Innovatienetwerk

Het Innovatienetwerk is een netwerk van intermediaire organisaties en kenniscentra die actief zijn op het vlak van innovatie-ondersteuning, gecoördineerd door het IWT.
1526 mensen vanuit 249 intermediaire organisaties/afdelingen bieden u een brede waaier van expertises aan ter ondersteuning van uw inspanningen rond innovatie.

Elk Vlaams bedrijf kan hier terecht voor ondersteuning rond innovatie !

 

Recentste Nieuws

IWT Innovatie Awards 2015: Dit is echt de kroon op het werk!

IWT Awards 2015

Op 26 maart werden in het Vaudeville theater in Brussel de IWT Innovatie Awards uitgereikt. Bekijk onze reportage die de sfeer van de avond mooi in beeld brengt. Hieronder kan u ook een uitgebreid verslag lezen:

 

Het IWT zet innovatie in Vlaanderen op de kaart

De Vlaamse overheid geeft via het IWT, het agentschap voor Wetenschap en Technologie, innovatie wind onder de vleugels. Een groeiend aantal jonge ondernemers durft een fris idee om te zetten in een ambitieuze start-up. Onze bedrijven...


17/04/2015 12:24 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Insourcing design: organisaties willen designgedreven innovatie van binnenuit leiden

Uit een aantal recente artikels blijkt dat er wereldwijd zowel in private als in publieke organisaties een groeiende trend is om eigen designteams op te richten, top-designers aan te werven of op zijn minst meer aandacht te schenken aan design als motor voor innovatie. Hoe komt dat en waarom gebeurt dit nu? Christian Bason, Chief Executive bij Danish Design Centre, schreef er een interessant artikel over voor Nesta.


Lancering oproep 2015 ERANET Transport III 'Duurzame logistiek en supply chains'

logo Eranet Transport

Er is een nieuwe oproep gelanceerd binnen ERANET Transport III, opgezet rond het thema “Sustainable Logistics and Supply Chains”.

Thema’s die aan bod komen zijn:

  • Cross-border freight transport corridors;
  • Hub development;
  • Urban / last mile logistics;
  • Organisational innovations and new business models in logistics;
  • Information infrastructure and services for logistics.

De sluitingsdatum voor het indienen van de volledige projectaanvraag is 2 oktober 2015...


13/04/2015 15:55 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Aankondiging eerste oproep in het kader van het ERA-Net C-IPM

logo C-IPM

Het ERA-Net C-IPM kondigt zijn eerste oproep aan (pré-proposal) voor projecten rond transnationaal onderzoek in Integrated Pest Management in Europa.

Het ERA-Net C-IPM, waar IWT aan deelneemt, werd begin 2014 opgericht met als doel een forum te creëren om kennisuitwisseling te faciliteren, onderzoeksprioriteiten te detecteren en transnationale calls te coördineren rond het onderwerp ‘integrated pest management’.

De eerste C-IPM oproep wordt geopend op 27 april 2015. De oproep voorziet...


10/04/2015 16:14 IWT Nieuws Geen reacties Meer...

Innovatiecentra | Uw innovatie verdient een berschermengel

Dat goede ideeën, nieuwe producten, vernieuwende processen en alternatieve businessmodellen een goede bescherming verdienen, is meer dan terecht.  Alleen, welke bescherming is het beste ? De Innovatiecentra begeleiden bedrijven hierover en zetten zich actief in om de kennis rond intellectuele eigendom te verhogen bij hun klanten.

 

  1. Via opleidingen of protection@inforeeksen wordt intellectueel eigendom toegankelijker gemaakt voor bedrijven.  Deze opleidingen worden georganiseerd...

Meer Innovatie Nieuws...