Probleem op deze pagina?


Welkom op het Vlaams Innovatienetwerk

Het Innovatienetwerk is een netwerk van intermediaire organisaties en kenniscentra die actief zijn op het vlak van innovatie-ondersteuning, gecoördineerd door het IWT.
1462 mensen vanuit 241 intermediaire organisaties/afdelingen bieden u een brede waaier van expertises aan ter ondersteuning van uw inspanningen rond innovatie.

Elk Vlaams bedrijf kan hier terecht voor ondersteuning rond innovatie !

 

Recentste Nieuws

Oproep voor nieuwe onderzoeksprojecten 2015

Bedrijven, hogescholen en universiteiten, organisaties, sectorfederaties… die hun kennis en vaardigheden willen verhogen op het vlak van designgedreven product- en dienstontwikkeling kunnen een beroep doen op de IWT-middelen van Flanders Inshape.

Van nu tot eind september kun je ons voorstellen voor nieuwe onderzoeksprojecten sturen. Die bespreken we dan samen om te zien of er effectief een onderzoekproject kan ingediend worden. Laat de voorstellen maar komen!


WE FOR WORK: de nieuwe Sociale InnovatieLabs van iDROPS

WE FOR WORK, dat is de vlag waaronder iDROPS dit najaar opnieuw Sociale InnovatieLabs organiseert. Na enkele boeiende trajecten in 2012 en 2013 ligt de focus deze keer op het thema jongerenwerkloosheid.

Jong, op zoek naar (ander) werk, met of zonder diploma? Of ben je gebeten door websites, apps en de nieuwste digitale ontwikkelingen? Op zoek naar hoe je als organisatie ook jongeren en creativiteit een kans kan geven? Of vind je het gewoon heel erg boeiend om innoverende projecten te bedenken...


Verslag 12th Open and User Innovation Workshop - Harvard Business School Boston

Eind juli vond de 12th Open and User Innovation Workshop plaats aan de Harvard Business School in Boston. Maka De Lameillieure gaf er een korte presentatie van het onderzoeksproject Systematic Lead User Identification: Industrial Case Study Framework van KULeuven en Flanders Inshape.

Lees hier het verslag van de workshop, met verwijzingen naar interessante papers, observaties en uitdagingen in het domein van open & user innovation.


InnovAGE is op zoek naar innovatieve producten, processen of diensten in de ouderenzorg!

Op 9/10/2014 krijgt u de kans om uw innovatie voor te stellen aan het diverse partnerschap van InnovAGE. InnovAGE is de zorgproeftuin van ​regio Leuven en is constant op zoek naar het samenbrengen van zorgpartners en ondernemingen om nieuwe innovatieve producten of processen uit te testen en te vermarkten.

Heeft uw bedrijf een concreet product of proces en bent u op zoek naar mogelijkheden in de ouderenzorg? Kom uw innovatie voorstellen op onze gebruikerscommissie, krijg direct feedback...


Een frisse aanpak voor nieuwe creatieve opdrachten

Heeft jouw bedrijf of organisatie een opdracht voor een creatieve ondernemer? Wat zou je ervan denken om eens de kans te geven aan een multidisciplinair team van startende creatieve ondernemers om je opdracht aan te pakken?

De teams krijgen professionele coaching vanuit het project CreaLINK en jij krijgt een boost aan creativiteit en een vernieuwende aanpak voor je opdracht.

Een frisse aanpak voor nieuwe creatieve opdrachten geschreven door Marianne Verkest in Nieuws & inspiratie.

Tags:...


Meer Innovatie Nieuws...